Header ads

Header ads
» » » » Konya'nın gizli kalmış cenneti




Konya’nın en önemli doğal güzelliklerinden biri… Yerköprü Şelalesi… Hadim ilçesindeki o alanı Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri haline getirmek için çalışmalar sürüyor… Proje tamamlandığında bölgenin turizm potansiyelinin on kat artması bekleniyor…

Konya’nın Hadim İlçesi’ndeki Göksü Nehri yatağında bulunan “Yerköprü Şelalesi” eşsiz doğal güzelliğiyle adete kentin gizli kalmış cennetlerinden birini oluşturuyor. Akdenize dökülen Göksu Nehri üzerinde bulunan şelale, nehrin yaklaşık 25 metre yüksekliğinde alüvyon üzerine traverten çökmesi ve alttaki alüvyonun eriyerek köprü şekline benzemesiyle oluşan doğal bir köprüden kayalıkların dibinden çıkan Karasu Çayı’nın nehrin tabanına dökülmesiyle oluşuyor.

Karasu Çayı’nın suyu yıl boyunca aynı kaldığı için, köprü üzerindeki bitki örtüsüne hiç bir zarar gelmiyor. Şelale sayesinde birleşen iki su Akdeniz’e dökülüyor. Yerköprü Şelalesi güzelliği kadar çok sayıda kişinin kayalıklarda gezinti yaparken düşüp suyun akıntısına kapılıp yaşamlarını yitirmesiyle de dikkat çekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçilerin uğrak yeri olan bu eşsiz güzelliğin hem turizme kazandırılması, hem de tehlikeli alanlarda önlem alınması için şelale çevresinde düzenleme çalışmasını sürdürüyor… Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi kapsamında ilk etapta yol genişletme çalışması, elektrik, su ve kanalizasyon altyapısı tamamlandı. Bölgeye kazandırılacak çay bahçesi ve sosyal alanların yapımında da sona yaklaşıldı.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Yerköprü Şelalesi’nin Konya’nın simge olmuş doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirterek, Hadim'in inanç ve doğa turizmiyle adından söz ettirdiğini kaydetti.

Projenin, Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçeye yaptığı en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Hadimioğlu, “Çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Giriş yolu değişiyor. Bungalov evler yapılacak. Proje tamamlandıktan sonra Türkiye’nin dikkatini çekeceğine inanıyorum. Çalışmalar bir yıl içinde bitirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak. Yabancı turistlerin de bölgemize gelmesine vesile olacak. İlçe merkezinde devam eden projeyle entegre otel inşaatında da sona doğru gelindi. Yerli tur firmaları projenin tamamlanmasını bekliyor. Yabancı tur şirketleriyle de görüşmelerimiz sürüyor. Proje bittiğinde bölgenin potansiyelinin on kat artacağını düşünüyorum” dedi.

Yazar Ramazan Bilgili

Elbet başaracağız: Hissin galeyanıyla değil, fikrin heyecanıyla !
«
İleri
Sonraki Kayıt
»
Geri
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yanıtla